Inschrijvingsprocedure KU Leuven

Inschrijvingsprocedure KU Leuven

1. Inschrijven indien postgraduaat NA de master


Nadat je kandidaatstelling is goedgekeurd, kun je je inschrijven in het postgraduaat.


 • In het vorige academiejaar studeerde je NIET aan KU Leuven of een van haar campussen

Als je hiervoor niet aan de KU Leuven hebt gestudeerd, dien je een nieuwe inschrijving te doen via www.kuleuven.be/inschrijven. Je schrijft je in als voltijdsstudent onder diplomacontract. 


 • In het vorig jaar studeerde je WEL aan KU Leuven of een van haar campussen

Als je het academiejaar hiervoor gestudeerd hebt aan de KU Leuven (of een van de KU Leuven campussen) krijg je een mail voor een herinschrijving. Daarmee kan je je inschrijven via het KU Loket. Je schrijft je in als voltijdsstudent onder diplomacontract.


(Als je nog wacht op de resultaten van je herexamens, dan zal je deze mail voor herinschrijving waarschijnlijk 48 uur na de bekendmaking van je resultaten ontvangen.)


  2. Inschrijven indien postgraduaat EN master combineren


  Nadat je kandidaatstelling is goedgekeurd, kun je je inschrijven in het postgraduaat. Je dient hiervoor een herinschrijving te doen via KU Loket (aangezien je vorig jaar al was ingeschreven voor de bachelor- of masteropleiding).


  Stappenplan dubbele inschrijving:


  • Ga via de uitnodiging tot herinschrijving (die je hebt ontvangen of nog ontvangt per e-mail) naar KU Loket
  • Selecteer bij de studiekeuze zowel je master als postgraduaat en schrijf je in conform als deeltijdsstudent onder diplomacontract voor zowel het postgraduaat als de master.
  • Ga naar de studentenadministratie van de campus waar je gaat studeren om je inschrijving te voltooien.

  Voorbeeld van een dubbele inschrijving

  Had je je al ingeschreven voor de master en wil je je daarna nog inschrijven voor het postgraduaat, vul dan dit formulier in.